Pepparkaksbiskvier
 
Biskvibotten
 
200 g mandelmassa
100 g socker
45-50 g äggvita
spritspåse
 
  1. Sätt ugnen på 190 grader. 
  2. Riv mandelmassan på ett rivjärn och blanda den väl tillsammans med sockret i en bunke.
  3. Häll i äggvita, lite i taget tills det blir en bredbar konsistens (ej för lös). Blanda detta bara en kort stund på låg hastighet.
  4. Sätt en slät tyll i en spritspåse och fyll den med smeten. Spritsa små runda och jämna biskvibottnar på ett bakplåtspapper.
  5. Grädda i ugnen tlls de får en gyllenbrun färg ca 10-15 minuter. 
 
 
Smörkräm

160 g smör, rumsvarmt
140 g strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk nejlikor, malda
40 g äggulor
200 g mörk choklad till doppning
 
  1. Vispa smöret mjukt i en bunke.
  2. Tillsätt strösocker, vaniljsocker, kanel, kardemumma, nejlikor och äggula. Vispa smörkrämen luftig.
  3. Bred smörkrämen på de upp och ner vända bottnarna. Ställ kallt så smörkrämen stelnar. 
  4. Smält chokladen över vattenbad och doppa biskvierna. Låt stelna och gör under tiden kristyren.
 
Kristyr
 
30 g äggvita
200 g florsocker
spritspåse
 
  1. Vispa äggvita och florsocker tills det blir fast och fluffigt. Blir den för fast så kan du tillsätta mer äggvita.
  2. Spritsa valfritt mönster på biskvierna och låt stelna.