Ryttarkaka
Idag gjorde jag inget svårare än en ryttarkaka. Rytttarkaka är min absoluta favoritkaka hittills. Jag smakade den för första gången förra året och blev förälskad direkt! Så enkel men ändå så god.
 
 
 (lånad bild)
 
Kaka:
 
4 ägg
540 g socker
180 g mjöl
48 g kakao
6 g vaniljsocker
175 g smör, rumsvarmt
 
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  3. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i äggsmeten.
  4. Rör till sist i smöret.
  5. Bred ut smeten i en långpanna och grädda i ugnen i ca 15 minuter.
 
Täcke:
 
75 g smör
180 g socker
150 g vispgrädde
140 g ljus sirap
250 g kokosflingor
 
  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Blanda sedan i alla ingredienser och låt sjuda under omrörning i ca 5 minuter.
  3. Bred täcket på kakan och grädda kakan ca 10 minuter. 
  4. Låt sedan svalna helt innan du skär den i rutor.