Sega Chokladmaränger
Igår gjorde jag stora, sega maränger med mörk choklad. First time. Sjukt goda! Att tänka på är att inte blanda i chokladen så pass "hårt" som jag gjorde. Det är meningen att det bara ska blandas lite så att chokladränderna i marängen syns!
 
 
 
Ingredienser:
 
 
7 st äggvitor
5,25 dl strösocker
100 g mörk kvalitetschoklad 70%
 
 
Gör så här:
 
  1. Sätt ugnen på 130 grader, varmluft.
  2. Blanda äggvita och strösocker i en rostfri bunke.
  3. Sänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en stektermometer.
  4. Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat, enklast i en bakmaskin. Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då finns risk att marängen sjunker ihop!
  5. Smält chokladen och låt den svalna lite. Blanda den sedan endast lite med marängen (det jag nämnde överst i inlägget).
  6. Klicka ut marängen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Grädda dem i ugnen i 45-55 minuter, marängerna ska vara sega i mitten.
 
 
Hoppas det smakar!