Ta detta recept och dela det på två. Tag sedan saffran i ena degen och julkryddor i den andra.
Receptet gäller för ca 50 st
- 150 g mandel
- 75 g smör, rumsvarmt
- 3 dl strösocker
- 3 ägg
- 1 pkt saffran/Julkryddor - (1/2 tsk nejlika, 1 tsk kanel och 1/2 tsk ingefära)
- 7 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
- Hacka mandeln grovt. Rör smör, socker och saffran/julkryddor poröst. Rör ner äggen ett i taget.
- Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandel och rör ner det i smeten tills allt är blandat.
- Ta upp degen på mjölad bänk och rulla den till två längder som är lika långa som en plåt. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka längderna i nedre delen av ugnen ca 30 min.
- Ta ut plåten. Sänk värmen till 100°C. Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa, sneda bitar.
- Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 min eller tills de är torra.
0