Saftiga tekakor

Så himla gott med nybakt bröd! Det bästa med att baka eget bröd är att det är myyycket godare än köpt! Samt mycket billigare 😉


 
 


Saftiga tekakor

50 g jäst
600 g mjölk
75 g havregryn
75 g smör
2 tsk salt
2 msk sirap
1 ägg
750-850 g vetemjöl


  1. Smula ner jästen i en bunke och rör ut det tillsammans med mjölken. Tillsätt sedan havregrynen och låt blandningen stå i ca 5 minuter tills havregrynen blöts upp.
  2. Tillsätt socker, ägg och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen kraftigt i några minuter. Tillsätt sedan smöret i bitar och till sist saltet och knåda in det i degen.
  3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
  4. Kavla ut degen 1-1/2 cm tjock och stansa ut runda bröd, ca 10 cm i dm med en kakform eller ett glas. Jag valde att trycka med en större skål för att få bröden lite större. 
  5. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel. Strö över lite mjöl och låt dem jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
  6. Grädda bröden i mitten av ungen i 8-10 minuter.
  7. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.
Bröd | Bageri, Baka, Bröd, Recept, Tekakor | |
Upp