Igår gjorde jag stora, sega maränger med mörk choklad. First time. Sjukt goda! Att tänka på är att inte blanda i chokladen så pass "hårt" som jag gjorde. Det är meningen att det bara ska blandas lite så att chokladränderna i marängen syns!
Ingredienser:
7 st äggvitor
5,25 dl strösocker
100 g mörk kvalitetschoklad 70%
Gör så här:
- Sätt ugnen på 130 grader, varmluft.
- Blanda äggvita och strösocker i en rostfri bunke.
- Sänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en stektermometer.
- Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat, enklast i en bakmaskin. Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då finns risk att marängen sjunker ihop!
- Smält chokladen och låt den svalna lite. Blanda den sedan endast lite med marängen (det jag nämnde överst i inlägget).
- Klicka ut marängen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda dem i ugnen i 45-55 minuter, marängerna ska vara sega i mitten.
Hoppas det smakar!
0