Daimcheesecake
I helgen bjöd jag på bla denna daimcheesecake istället för en födelsedagstårta. Det funkade lika bra det med :) 
 
 
 
 

Botten:

100 g smör
15 digestivekex
 
Fyllning:

168 g daimchoklad (3 st dubbeldaim)
300 g vit choklad
2 dl vispgrädde
600 g färskost
1 dl strösocker
 
Garnering:

Valfritt - Jag valde att dekorera med krossad daim, hallon och chokladknappar
 
Gör så här: 
 

1. Krossa digestivekexen och blanda ihop det med smöret till en grynig massa. Tryck sedan ut det i en springform (ca 23 cm i dm).
2. Smält den vita chokladen i micron eller över ett vattenbad. Om du smälter den i micron, tänk på att smälta den i omgångar och sedan röra om emellanåt (tex 30 sek x 3).
3. Hacka daimchokladen grovt.
4. Vispa grädden. Den ska vara välvispad men inte för vispad då du kommer röra lite till i den sen.
5. I en annan bunke så vispar du ihop färskost och strösocker. Ha sedan i den smälta chokladen och vispa lite till.
6. Vänd försiktigt ner grädden i färskostsmeten med hjälp av en slickepott. Vänd sedan ner daimkrosset.
7. Bre ut smeten i springformen över digestivebotten och ställ sedan formen i frysen i minst 4 timmar innan servering. Därefter kan du förvara den i kylskåpet.
8. Garnera, ät och njut!