Okej.. Denna måste jag dela med mig av. Det är nog den godaste lasagnen jag ätit. Väldigt krämig!
Lasagne

Lasagne
Ca 4-5 pers:
10 -12 lasagneplattor
600 gram blandfärs
Smör
2 pressade vitlök
1 riven gullök
1/2 dl chilisås
1 burk krossade / passerade tomater
salt och peppar
2-3 dl riven ost, tex. mozarella
Lite soya
Bechamelsås:
5 dl grädde
4 dl mjölk
1 dl vetemjöl
100 gram smör
Lite riven muskotnöt
salt och peppar
Så här gör du:
- Ställ ugnen på 175- 200 grader. Stek färsen, löken och vitlöken i en stekpanna med smöret.
- Blanda i tomatkrossen, chilisåsen, soya och salta och peppra. Låt alltsammans sjuda, medan du gör Bechamelsåsen.
- Smält smöret i en kastrull. Häll i hälften av grädd/mjölkblandningen och låt sjuda upp.
- Häll upp hälften av mjölet och rör ut med lite mjölk/grädde så att det inte klumpar sig, och blanda i såsen under omrörning.
- Blanda sedan ut resten av mjölet med mjölken/grädden som är kvar, och blanda i det också, medan såsen sjuder. Riv ner lite muskotnöt, bara några drag på rivjärnet. salta och peppra, och låt sjuda ett par minuter.
- Ringla över lite olivolja i en ugnssäkerform, och täck botten med bechamelsås och sedan med lasagneplattor. Varva sedan med köttfärsröra, riven ost, sås och lasagneplattor, ca 3 lager av varje.
Sedan ska lasagnen vara inne i ugnen i ca 45- 50 minuter, men efter halva tiden kan du ta ut gratängen och toppa dem med lite ost.
0