Mazariner som är såå gott, tillsammans med en härlig tosca.. Det kunde inte ha blivit bättre!
Mazariner med toscaglasyr
Deg:
180 g mjöl (jag använde mig av kärnvetemjöl)
0,5 tsk bakpulver
100 g smör
40 g socker
0,5 ägg
- Smörj mazarinformarna eller använd 1-gångs.
- Arbeta samman ingredienserna till degen.
- Plasta degen och förvara i kyl i någon timma.
Fyllning:
150 g mandelmassa
50 g smör, rumsvarmt
2,5 ägg
3 msk mjöl
0,5 tsk bakpulver
- Riv mandelmassan i en skål, tillsätt smöret och rör smidigt.
- Blanda i äggen, lite i taget under omrörning.
- Vänd i mjölet tillsammans med bakpulvret.
Sätt ugnen på 200 grader.- Kavla ut degen och klä formarna.
- Förgrädda "skalen" i 5 minuter, ta sedan ut och fyll dom med fyllningen.
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 10 min. Gör under tiden toscaglasyren.
Glasyr:
3 dl mandel, hasselnötter eller pistagenötter (jag valde mandel).
75 g smör
0,5 dl socker
0,5 dl ljus sirap
1,5 msk vetemjöl
1,5 msk mjölk
- Hacka nötterna.
- Smält fettet i en kastrull och tillsätt sedan socker, sirap, mjöl och mjölk.
- Sjud blandningen under omrörning tills den tjocknat något och rör sedan i nötterna.
- Bred glasyren på mazarinerna och grädda mitt i ugnen i 10 minuter till.
0