Lingonpannacotta
Söt, syrlig och smarrig! 


 
Lingonpannacotta med chokladbräck
(räcker till 6 glas som på bilden)

2 gelatinblad
21/2 dl lingon, frysta, tinade
5 dl vispgrädde
1 dl strösocker

Chokladbräck:
100 g choklad, mörk eller ljus
ca 50 g hackade hasselnötter

Servering:
Vispgrädde
  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 10 minuter.
  2. Mixa 2 dl av lingonen med lite av grädden. Koka upp lingonmixen med resten av grädden och socker. Ta kastrullen från värmen.
  3. Krama ur gelatinbladen och rör ner i grädden. Fördela i glas och låt stå kallt i minst 3 timmar.
  4. Chokladbräck: Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad. Häll ut chokladen på en plåt med bakplåtspapper. Det ska bli en tunn platta. Strö över hackade hasselnötter. Låt stelna i frysen.
  5. Vid servering: Bryt chokladen i bitar och stick ner i pannacottan. Spritsa lite vispad grädde ovanpå och strö över resten av lingonen.
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress