Söt, syrlig och smarrig!
Lingonpannacotta med chokladbräck
(räcker till 6 glas som på bilden)
2 gelatinblad
21/2 dl lingon, frysta, tinade
5 dl vispgrädde
1 dl strösocker
Chokladbräck:
100 g choklad, mörk eller ljus
ca 50 g hackade hasselnötter
Servering:
Vispgrädde
(räcker till 6 glas som på bilden)
2 gelatinblad
21/2 dl lingon, frysta, tinade
5 dl vispgrädde
1 dl strösocker
Chokladbräck:
100 g choklad, mörk eller ljus
ca 50 g hackade hasselnötter
Servering:
Vispgrädde
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten, 10 minuter.
- Mixa 2 dl av lingonen med lite av grädden. Koka upp lingonmixen med resten av grädden och socker. Ta kastrullen från värmen.
- Krama ur gelatinbladen och rör ner i grädden. Fördela i glas och låt stå kallt i minst 3 timmar.
- Chokladbräck: Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad. Häll ut chokladen på en plåt med bakplåtspapper. Det ska bli en tunn platta. Strö över hackade hasselnötter. Låt stelna i frysen.
- Vid servering: Bryt chokladen i bitar och stick ner i pannacottan. Spritsa lite vispad grädde ovanpå och strö över resten av lingonen.
0