Ljuvligt god! Denna paj fick bli lördagsfika till pojkvännen och hans kollegor. Receptet kommer ursprungligen från Jennys matblogg och hennes recept på rabarberpaj. Jag hittade dock inte rabarber i affären utan köpte istället hallon och blåbär. Jag har även valt att köra dubbel sats av havretäcket.


Ingredienser:
225 g flysta blåbär
225 g frysta hallon
Havretäcke:
250 gram smör
3 dl mjöl
3 dl socker
3 dl havregryn
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Tärna ner smöret i en skål och vänd ner resten av ingredienserna. Nyp i ihop till en smulig deg. Strö ut lite av degen i botten av formen. Fördela sedan ut blåbär och hallon. Täck dem sedan med resten av havreblandningen. Ställ in i mitten av ugnen och grädda i cirka 20 minuter.
Servera med en god vaniljsås eller glass!
0