
Botten:
100 g smör
1. Krossa digestivekexen och blanda ihop det med smöret till en grynig massa. Tryck sedan ut det i en springform (ca 23 cm i dm).
2. Smält den vita chokladen i micron eller över ett vattenbad. Om du smälter den i micron, tänk på att smälta den i omgångar och sedan röra om emellanåt (tex 30 sek x 3).
3. Hacka daimchokladen grovt.
4. Vispa grädden. Den ska vara välvispad men inte för vispad då du kommer röra lite till i den sen.
5. I en annan bunke så vispar du ihop färskost och strösocker. Ha sedan i den smälta chokladen och vispa lite till.
6. Vänd försiktigt ner grädden i färskostsmeten med hjälp av en slickepott. Vänd sedan ner daimkrosset.
7. Bre ut smeten i springformen över digestivebotten och ställ sedan formen i frysen i minst 4 timmar innan servering. Därefter kan du förvara den i kylskåpet.
8. Garnera, ät och njut!
0