Gotland

Hemma från en riktigt fantastisk jul på Gotland.
 
 
 
 
 
 
 
Allmänt | Christmas, Gotland, Visby | | Kommentera |

20/12-17

Avundas alla bloggare som tar så fina kort med deras kameror! Som student så har jag inte råd med sådana dyra saker än så det får bli mobilkameran ett tag till ;) 

Snart är det jul och den kommer jag och killen att spendera på Gotland, vilket kommer bli såå mysigt. Jag har aldrig varit där så det ska bli en riktig upplevelse, särskilt vintertid!  
Igår gjorde jag slutprovet på Bageri 1, valde att göra Brioche och Limpa och blev riktigt nöjd med resultatet.
Tyvärr så är jag ganska dålig på att fota och lägga upp det jag bakar, men jag försöker komma ihåg! 
NU har jag iaf lov fram till Januari - SKÖNT!
 
 
 
Allmänt | | Kommentera |

Limpa

Nu när jag läser Bageri 1 så blir det mycket brödbak. Efter att ha gjort denna limpa några gånger så har jag nu bestämt mig för att sluta köpa hem bröd och istället baka eget! ;)

 
 
 Limpa
 
Ingredienser
 
50 g jäst
100 g vatten
400 g mjölk
50 g smör
140 g ljus sirap
2 tsk salt
460 g rågsikt
480 g vetemjöl special
 
 
Gör så här
  1. Skiva och tärna smöret
  2. Blanda rumsvarmt vatten, mjölk samt sirap i en bunke och smula ner jästen i detta. Blanda lite.
  3. Blanda samman rågsikt och vetemjöl med 3 msk rent gluten (går att hoppa över gluten).
  4. Rör ned mjölblandningen i degvätskan och knåda i maskin tills du får en smidig och fin deg.
  5. Ta ner lite i taget av smöret och fortsätt knåda så smöret blir inknådat i degen.
  6. Tillsätt saltet och knåda lite till.
  7. Låt degen jäsa i 45 minuter.
  8. Ta upp degen på bakbord och dela den i två delar, knåda och forma till limpor.
  9. Lägg limporna på en smord plåt, alternativt med bakplåtspapper, och låt jäsa ca 40 minuter.
  10. Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i ungefär 30 minuter eller tills bröden uppnår 98 grader.
Bröd | Bageri, Bröd, Limpa, Recept | | 2 kommentarer |
Upp