Bakade nyss denna ljuvliga kaka. Dessa rutor smakar både sött, syrligt, bittert och kryddigt på en och samma gång! 
 
 
 
 
 
Ingredienser
 
200 g smör
200 g mandelmassa
2 dl strösocker
4 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
3-4 äpplen
3 dl lingon, färska eller frysta
2 tsk kanel
1/2 dl strösocker
 
 
GÖR SÅ HÄR
 
  1. Kör smör och mandelmassa i en matberedare (eller använd elvisp).
  2. Tillsätt socker och ägg, ett i taget, och kör matberedaren lite till. Häll sedan blandningen i en vanlig bunke.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål och tillsätt det i äggsmeten.
  4. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna som mäter 25x35 cm. 
  5. Kärna ur och skär äpplen i tunna skivor och stick ner dem i smeten, gärna i rader på längden. 
  6. Strö på lingonen och avsluta med kanel och socker.
  7. Grädda kakan i mitten av ugnen på 175 grader i ca 40 minuter. Känn efter med en provsticka så att kakan är färdig. Låt den svalna och skär i rutor.
 
 
Hoppas det smakar!