Dessa muffins är gudomligt goda!
Ingredienser:
125 g olja
25 g vatten
25 g saft från apelsin + skal av 1/2 apelsin
2 ägg
135 g socker
1 krm salt
1,25 dl glutenfri mjölmix
60 g mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
- Vispa samman alla torra ingredienser
- Blanda samman olja, vatten, ägg, saft och skal från apelsin.
- Blanda ner de torra ingredienserna i de våta, blanda till en jämn smet.
- Häll i formar
- Grädda
Vill du använda en frosting ovanpå så kommer här tre olika recept.
Vit chokladfrosting
150 g vit choklad
50 g mjukt smör
90 g florsocker
150 g creme cheese
Nutellafrosting
150 g choklad
250 g smör
150 g florsocker
0,5-1 tsk salt
100 g nutella
Frosting
60 g mjukt smör
300 g florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk valfri smaksättning
100 g creme cheese
Gör så här:
- Smält choklad förstiktigt
- Vispa samman smör och florsocker fluffigt
- Tillsätt den avsvalnade chokladen (och nutellan om du gör den frostingen) innan smaksättning och vispa
- Avsluta med att ha i creme cheese och fortsätt vispa till en len och fin frosting.
- Fyll en spritspåse och spritsa frostingen på muffinsen
Hoppas det smakar!
0