Dessa muffins är gudomligt goda!
 
Ingredienser:
 
125 g olja
25 g vatten
25 g saft från apelsin + skal av 1/2 apelsin
2 ägg
135 g socker
1 krm salt
1,25 dl glutenfri mjölmix
60 g mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
 
 
Gör så här:
 
  1. Vispa samman alla torra ingredienser
  2. Blanda samman olja, vatten, ägg, saft och skal från apelsin.
  3. Blanda ner de torra ingredienserna i de våta, blanda till en jämn smet.
  4. Häll i formar
  5. Grädda
 

Vill du använda en frosting ovanpå så kommer här tre olika recept.

 

Vit chokladfrosting
 
150 g vit choklad
50 g mjukt smör
90 g florsocker
150 g creme cheese
 
Nutellafrosting
 
150 g choklad 
250 g smör
150 g florsocker
0,5-1 tsk salt
100 g nutella
 
Frosting

60 g mjukt smör
300 g florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk valfri smaksättning
100 g creme cheese
 
 
Gör så här:
  1. Smält choklad förstiktigt
  2. Vispa samman smör och florsocker fluffigt
  3. Tillsätt den avsvalnade chokladen (och nutellan om du gör den frostingen) innan smaksättning och vispa
  4. Avsluta med att ha i creme cheese och fortsätt vispa till en len och fin frosting.
  5. Fyll en spritspåse och spritsa frostingen på muffinsen 
 
Hoppas det smakar!