Saffranskladdkaka
Tog detta recept från Lindasbakskola. Förutom Linda så hör också Jenny till en av mina favoritbloggar. Dom lägger ut helt magiskt goda recept! 
Denna saffranskladdkaka är väldigt enkel och går snabbt att göra. Sinnesjukt god också!
 
 
 
 
Saffranskladdkaka
ca 12 bitar
 
Ingredienser

100 g vit choklad (kan uteslutas, men ger en extra god smak)
150 g smör
1 påse saffran 0,5 g
3 ägg
2 dl strösocker
½ krm salt
1 ¾ dl vetemjöl

1 krm kardemummakärnor, mortlade (jag skippade kardemumman)

Garnering

Florsocker

 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Bryt chokladen i bitar och smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från värmen och låt chokladen smälta i smöret. Tillsätt resten av ingredienserna (förutom kardemumman) i kastrullen och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad (bröa formen med riven kokos eller ströbröd) eller bakplåtspappersklädd form, 23–24 cm i diameter, med löstagbar kant.

3. Strö kardemumman över smeten i formen.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra ev. kakan med florsocker före servering. Servera den gärna med lättvispad grädde.


Hoppas det smakar!