Hörrni! Jag måste bara dela med mig av middagen jag gjorde idag. Fiskgratäng med hemmagjort potatismos och en ljuvlig dill och citronsås, toppad med sugarsnaps och purjolök. Detta måste ni prova! 😊

 

4 portioner
  • 400 g torskfilé, tinad (el kolja eller sej)
  •  0.5 tsk salt
  •  0.5 tsk vitpeppar
  •  50 g sockerärter, strimlade
  •  1 dl fint skuren purjolök
Dill- och citronsås:
  •  2 dl crème fraiche
  •  1 dl vatten
  •  fiskbuljongtärning
  •  citron, finrivet skal och pressad saft
  •  1 dl finhackad dill
Potatismos:
  •  1 kg mjölig potatis
  •  2 msk smör
  •  2 dl mjölk
  •  1 tsk salt
 
Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Mosa med en kross eller ballongvisp. Tillsätt smör, mjölk och salt. Rör kraftigt till ett fluffigt mos.
  2. Koka upp créme fraiche, vatten och buljongtärning. Smaka av med citron och rör ner dillen. Lägg fisken i mitten av en ugnsform. Salta, peppra och skeda moset runt fisken.
  3. Häll såsen över fisken och gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter. Toppa med sockerärtor och purjolök vid servering.