Hörrni! Jag måste bara dela med mig av middagen jag gjorde idag. Fiskgratäng med hemmagjort potatismos och en ljuvlig dill och citronsås, toppad med sugarsnaps och purjolök. Detta måste ni prova! 😊
4 portioner
- 400 g torskfilé, tinad (el kolja eller sej)
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk vitpeppar
- 50 g sockerärter, strimlade
- 1 dl fint skuren purjolök
Dill- och citronsås:
- 2 dl crème fraiche
- 1 dl vatten
- 1 fiskbuljongtärning
- 1 citron, finrivet skal och pressad saft
- 1 dl finhackad dill
Potatismos:
- 1 kg mjölig potatis
- 2 msk smör
- 2 dl mjölk
- 1 tsk salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Mosa med en kross eller ballongvisp. Tillsätt smör, mjölk och salt. Rör kraftigt till ett fluffigt mos.
- Koka upp créme fraiche, vatten och buljongtärning. Smaka av med citron och rör ner dillen. Lägg fisken i mitten av en ugnsform. Salta, peppra och skeda moset runt fisken.
- Häll såsen över fisken och gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter. Toppa med sockerärtor och purjolök vid servering.
0