Glutenfria chokladbollar med knäckgömma
Chokladbollar med en mjuk knäckgömma i mitten, rullade i kokos och chokladspån 😍 Detta recept kommer från Fridas Bakblogg, dock så använder hon vanliga havregryn. Men det är bara att byta ut havregrynen till glutenfria så blir det exakt lika gott som vanliga! 😄 





Klassisk Knäck:

2 dl Vispgrädde
1 dl Strösocker
1 dl Farinsocker
2 dl Sirap, ljus
20 g Smör
2 dl Mandel, hackad

Gör så här:

  1. Rör ihop vispgrädde, strösocker, farinsocker och sirap i en ganska stor kastrull.
  2. Låt koka på medelhög värme till en temperatur av 125°C, rör om då och då.
  3. Rör ner smöret och den hackade mandeln.
  4. Häll upp i knäckformar och låt stelna! Eller som i detta fall, häll ut knäcken i en form och ställ in den i kylen en stund.

Chokladbollar med Knäckgömma, 25 st:

200 g Smör
1.5 dl Florsocker
0.75 dl Kaffe
1 dl Oboýpulver
2 msk Kakao
1 msk Vaniljsocker
9-10 dl Glutenfria havregryn
1 sats knäck som kokat till ca. 123°C.

Gör så här:

  1. Vispa rumsvarmt smör med florsocker, kaffe, oboypulver, kakao och vaniljsocker i din assistent eller med elvisp till ett fluff.
  2. Tillsätt havregryn lite i taget och vispa på hög hastighet tills grynen krossas.
  3. Tillsätt havregryn och vispa tills du fått en smet du kan rulla direkt.
  4. Rulla kulor av knäcken och rulla sedan in dem i chokladbollssmet.
  5. Dekorera och förvara sedan i kylskåpet. Går att frysa! Vid servering, ta fram chokladbollarna och låt dem stå i rumstemperatur ett tag så att knäckbollarna mjuknar upp.


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress