Glutenfri Lingonpaj

Hade lite överblivna lingon från Lingonpannacottan jag gjorde häromdagen. Har även en massa glutenfria mjöler kvar i skafferiet från perioden jag provade på LCHF.  Så varför inte snöra ihop allting till en lingonpaj?
 😍

 
 
Glutenfri Lingonpaj

4 dl lingon + 4 msk strösocker

125 g smör
1 1/2 dl strösocker
3 dl havregryn (ren havre)
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 msk kokosmjöl

  1. Rör ihop lingonen med 4 msk strösocker i en skål.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Blanda ner resterande ingredienser direkt i kastrullen och rör om till en grynig smet.
  4. Tryck ut lite mer än hälften av smeten i en smord pajform.
  5. Fördela lingonen över smeten i pajformen.
  6. Smula över resterande smet. (Jag strödde över lite kanel också)
  7. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 25 minuter.

    Servera med vispad grädde


Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress