Klassiska chokladtryfflar


Klassisk chokladtryffel
Ca 30 st

300 g mörk choklad av god kvalité
2 dl vispgrädde
20 g smör
kakao

  1. Koka upp grädde i en kastrull. Hacka under tiden mörk choklad och lägg den i en porslinsskål.
  2. Sätt skålen med choklad över en kastrull med kokande vatten så att chokladen smälter. Rör under tiden ner grädde till en jämn smet. 
  3. När chokladsmeten är helt blank - rör i smöret. Rör runt tills chokladsmeten blir blank igen.
  4. Häll ut tryffeln på ett fat och täck med plastfolie. Sätt in i kylen och låt den stelna i 1-2 timmar. Eller så kan du sätta in den i frysen så går det lite fortare. 
  5. Forma sedan små chokladtryfflar av smeten med hjälp av en sked. 
  6. Rulla varje tryffel i kakao.

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress