Saffranstryffel med apelsin
En klassiker som smĂ€lter i munnen đŸ€€

 

Saffranstryffel med Apelsin
ca 30 st

300 g vit choklad
1 dl vispgrÀdde
1/2 g saffran
1/2 apelsin
50 g rumstempererat smör
ca 1 dl florsocker

  1. Grovhacka chokladen.
  2. Koka upp grÀdde och saffran i en kastrull. Ta den frÄn plattan. LÄt svalna nÄgot och vispa sedan i chokladen sÄ att den smÀlter.
  3. Riv skalet av apelsinen.
  4. TillsÀtt smöret och apelsinskalet och fortsÀtt att vispa tills smöret blandats ut. LÄt kallna och stÀll i kyl att stelna i 2-3 timmar.
  5. Ta upp smeten med en sked och forma runda tryfflar. Rulla dem i florsocker. 
  6. Ät och njuuut 😍

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress