Hallon och blåbärspaj med krispigt havretäcke
Ljuvligt god! Denna paj fick bli lördagsfika till pojkvännen och hans kollegor. Receptet kommer ursprungligen från Jennys matblogg och hennes recept på rabarberpaj. Jag hittade dock inte rabarber i affären utan köpte istället hallon och blåbär. Jag har även valt att köra dubbel sats av havretäcket. 


 
 
 

Ingredienser:

225 g flysta blåbär
225 g frysta hallon 

Havretäcke:

250 gram smör
3 dl mjöl
3 dl socker
3 dl havregryn

Gör så här:

Ställ ugnen på 225 grader. 
Tärna ner smöret i en skål och vänd ner resten av ingredienserna. Nyp i ihop till en smulig deg. Strö ut lite av degen i botten av formen. Fördela sedan ut blåbär och hallon. Täck dem sedan med resten av havreblandningen. Ställ in i mitten av ugnen och grädda i cirka 20 minuter.
Servera med en god vaniljsås eller glass!

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress