5 nyttigare recept (Glutenfria)
Ibland vill man inte stoppa i sig en massa socker och då försöker man kanske undvika att baka något gott. Men vilken tur då att det finns andra ingredienser man kan söta sina bakverk med! Tex, honung, dadlar, stevia eller varför inte använda sötman från frukt? 
Dessa recept är även glutenfria 😍👌


 
 
Kärleksmums

Ingredienser:
2 dl mandelmjöl
12 st dadlar
0,5 dl kakao
1 krm vaniljextrakt
En nypa salt

Glasyr:
0,5 dl kakao
5 st dadlar
1 msk kaffe
0,5 dl rapsolja
1 krm vaniljextrakt

Garnering:
Kokosflingor

Gör så här:
1. Börja med kakan. Mixa samman alla ingredienserna i en matberedare. 
2. Tryck ut smeten på ett bakplåtspapper med en slickepott, så att kakan är ca1 cm tjock.
3. Gör glasyren genom att mixa samman alla ingredienserna i matberedaren. 
4. Bre glasyren på kakan och strö därefter kokosflingor på. Skär upp i bitar.




Bananchokladbollar
10 st

Ingredienser:
2 mogna bananer
2 msk kakao
3 dl havregryn
1 dl kokos
1 msk kaffe

Garnering:
1 dl kokos

Gör så här:
1. Mosa bananerna.
2. Blanda bananmoset med kakao, havregryn, kokos och kaffe.
3. Gör bollar av smeten och rulla i kokos.
4. Ställ i kylen för att stelna något.


 
Chokladsnacks

Ingredienser:
25 gram smör
2 msk kaffe
4 msk havregryn
4 msk Riven Kokos
1,5 msk kakao
2 krm vaniljpulver
2 st färska dadlar, el. 2 tsk honung (kan uteslutas)
 
Glasyr:
Mjölkchoklad med stevia

Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser noga.
2. Fördela i åtta småbrödsformar och platta till.
3. Smält chokladen och glasera.



Salty caramel bites
25 st

Understa lagret:
2 1/2 dl salta jordnötter
10 urkärnade, färska dadlar
1 - 2 msk vatten
1 krm vaniljpulver

Mellersta lagret:
1 1/2 dl osötat jordnötssmör
10 urkärnade, färska dadlar
1/2 dl kokosolja
1 krm salt
1 krm vaniljpulver

Översta laget:
1/2 dl kokosolja
4 msk kakao
1 tsk honung (eller agavesirap för vegansk)

Gör så här:

Understa lagret: Mixa salta jordnötter, dadlar, vatten och vaniljpulver i
en matberedare. Tryck ut i en bakpappersklädd form, ca 15 cm x 23 cm
(för 25 bitar) och ställ i frysen.

Mellersta lagret: Mixa jordnötssmör, dadlar, kokosolja, salt och
vaniljpulver och tryck ut i formen. Ställ in i frysen.

Översta lagret:
Smält kokosolja och blanda med kakao och honung.
Häll över formen. Låt stelna i frysen. Skär i bitar och förvara.




Raw äppelpaj med mandel och kardemumma
12 bitar

Pajskal:
5 dl cashewnötter (eller andra nötter, 5 dl motsvarar ca 300 g)
200 g torkade fikon
1 tsk vaniljpulver
1 msk malen kanel
2 krm salt

Fyllning:
3 äpplen
1 1/2 dl mandelsmör
1 dl kallpressad kokosolja
2 tsk mald kardemumma

Gör så här:

Pajskal: Mixa alla ingredienser i en matberedare tills degen blir kladdig
och går att trycka ihop. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter
(för 12 bitar).

Fyllning: Skär äpplena i tärningar, ca 1x1 cm. Smält mandelsmöret med
kokosoljan och kardemumman i en kastrull. Tillsätt äppeltärningarna och
rör ca 2 minuter tills fyllningen blir krämig. Häll fyllningen i pajskalet
och jämna till ytan. Sätt in i kylskåp ca 2 timmar för att stelna.




Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress