Dessa recept är även glutenfria 😍👌

Ingredienser:
2 dl mandelmjöl
12 st dadlar
0,5 dl kakao
1 krm vaniljextrakt
En nypa salt
Glasyr:
0,5 dl kakao
5 st dadlar
1 msk kaffe
0,5 dl rapsolja
1 krm vaniljextrakt
Garnering:
Kokosflingor
Gör så här:
1. Börja med kakan. Mixa samman alla ingredienserna i en matberedare.
2. Tryck ut smeten på ett bakplåtspapper med en slickepott, så att kakan är ca1 cm tjock.
3. Gör glasyren genom att mixa samman alla ingredienserna i matberedaren.
4. Bre glasyren på kakan och strö därefter kokosflingor på. Skär upp i bitar.

Bananchokladbollar
2 mogna bananer
2 msk kakao
3 dl havregryn
1 dl kokos
1 msk kaffe
Garnering:
Gör så här:
1. Mosa bananerna.
2. Blanda bananmoset med kakao, havregryn, kokos och kaffe.
3. Gör bollar av smeten och rulla i kokos.
4. Ställ i kylen för att stelna något.

Ingredienser:
25 gram smör
2 msk kaffe
4 msk havregryn
4 msk Riven Kokos
1,5 msk kakao
2 krm vaniljpulver
2 st färska dadlar, el. 2 tsk honung (kan uteslutas)
Mjölkchoklad med stevia
Gör så här:
1. Blanda alla ingredienser noga.
2. Fördela i åtta småbrödsformar och platta till.
3. Smält chokladen och glasera.

Salty caramel bites
25 st
Understa lagret:
2 1/2 dl salta jordnötter
10 urkärnade, färska dadlar
1 - 2 msk vatten
1 krm vaniljpulver
Mellersta lagret:
1 1/2 dl osötat jordnötssmör
10 urkärnade, färska dadlar
1/2 dl kokosolja
1 krm salt
1 krm vaniljpulver
Översta laget:
1/2 dl kokosolja
4 msk kakao
1 tsk honung (eller agavesirap för vegansk)
Understa lagret: Mixa salta jordnötter, dadlar, vatten och vaniljpulver i
en matberedare. Tryck ut i en bakpappersklädd form, ca 15 cm x 23 cm
(för 25 bitar) och ställ i frysen.
Mellersta lagret: Mixa jordnötssmör, dadlar, kokosolja, salt och
vaniljpulver och tryck ut i formen. Ställ in i frysen.
Översta lagret: Smält kokosolja och blanda med kakao och honung.
Häll över formen. Låt stelna i frysen. Skär i bitar och förvara.

Raw äppelpaj med mandel och kardemumma
12 bitar
Pajskal:
5 dl cashewnötter (eller andra nötter, 5 dl motsvarar ca 300 g)
200 g torkade fikon
1 tsk vaniljpulver
1 msk malen kanel
2 krm salt
Fyllning:
3 äpplen
1 1/2 dl mandelsmör
1 dl kallpressad kokosolja
2 tsk mald kardemumma
Pajskal: Mixa alla ingredienser i en matberedare tills degen blir kladdig
och går att trycka ihop. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter
(för 12 bitar).
Fyllning: Skär äpplena i tärningar, ca 1x1 cm. Smält mandelsmöret med
kokosoljan och kardemumman i en kastrull. Tillsätt äppeltärningarna och
rör ca 2 minuter tills fyllningen blir krämig. Häll fyllningen i pajskalet
och jämna till ytan. Sätt in i kylskåp ca 2 timmar för att stelna.
0