Jag experimenterade lite i helgen. Tanken var att jag skulle göra långpannebullar men slutresultatet blev ljuvliga blåbärsbullar med philadelphiafyllning 😍 Såå goda!

Deg:
5 dl mjölk
150 g rumsvarmt smör
1 paket jäst för söta degar (50 g)
1 dl strösocker
1/2 tsk salt
11-13 dl vetemjöl (spara lite till utbak)
Fyllning:
300 g rumsvarmt smör
400 g philadelphiaost
6 dl florsocker
3 msk vaniljsocker
300 g blåbär
Garnering:
1 ägg
Pärlsocker
Pärlsocker
Gör så här:
1. Ljumma mjölken i en kastrull och lös upp jästen i den.
2. Blanda i sockret och nästan allt mjöl.
3. Tillsätt smöret och arbeta in det i degen.
4. Tillsätt till sist saltet och jobba noggrant in det i degen.
5. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min och rör under tiden ihop fyllningen (allt utom blåbären)
6. Dela degen i två delar och kavla ut ena delen till en rektangel.
7. Bred på fyllningen och ringla över blåbär.
8. Rulla ihop från långsidan och skär sedan bullar i önskad tjocklek.
9. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper alternativt i bullformar och låt jäsa i ca 30 min.
10. Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda i ca 10-15 minuter i 200 grader. (Beroende på tjocklek, jag skar ca 3 cm tjocka och behövde då en gräddtid på ca 15 min).
Tips! Beroende på hur mycket av fyllningen man använder så kan man (om det blir över) smälta lite fyllning i micron och sedan ringla det över bullarna när dom är klara. Supergott!
0